155

اعطای پنجمین و ششمین جایزه گنجینه پژوهشی ایرج افشار و موفقیت پژوهشگر دانشگاه رازی

پنجمین و ششمین مراسم اعطای جایزه گنجینه پژوهشی ایرج افشار با حضور تعدادی از اعضای هیات داوری، نماینده بنیاد موقوفات محمود افشار یزدی و برندگان این دوره در مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار شد. در این دوره رساله زهرا خسروی دستگردی در زمینه تصحیح...

اعطای پنجمین و ششمین جایزه گنجینه پژوهشی ایرج افشار / موفقیت پژوهشگر دانشگاه رازی 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، پنجمین و ششمین مراسم اعطای جایزه گنجینه پژوهشی ایرج افشار با حضور تعدادی از اعضای هیات داوری، نماینده بنیاد موقوفات محمود افشار یزدی و برندگان این دوره در مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار شد. در این دوره رساله زهرا خسروی دستگردی در زمینه تصحیح متون فارسی و بازخوانی و تحلیل کتیبه‌ها حائز دریافت جایزه شد.

 

 

این رساله با عنوان «تصحیح، تحشیه و تعلیقه بر ریاض‌الفتیان فی شرح نصاب‌الصبیان»، پژوهش زهرا خسروی دستگردی، رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد، دانشکده علوم انسانی، گروه زبان و ادبیات فارسی، به راهنمایی دکتر محمدابراهیم مالمیر دانشیار گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی حائز دریافت جایزه گردید.

 

دکتر مالمیر

زهرا خسروی دستگردی در معرفی پایان‌نامه خود گفت: منظومه تعلیمی نصاب الصبیان در لغت و علوم گوناگون (ادبی، تاریخی، نجوم، ریاضی و...) از قرن ۷ تا ۱۴ مشهور و کاربردی بوده است. این لغت‌نامه و دائرةالمعارف کوچک به دلیل اعتبار و ابتکار شیوه ابونصر فراهی در آموزش، الهام‌بخش نصاب‌نویسان جهان اسلام شد به‌طوری‌که ۴۳ شرح بر آن نوشتند؛ ریاض الفتیان یکی از آن شروح است که به دلیل شهرت و اعتبار مولفش، نظام‌الدین بن کمال‌الدین بن جمال‌الدین معروف به ابنحسام، کامل‌ترین و مهم‌ترینِ این شروح است. نگارنده در تصحیح و تحشیه «ریاض‌الفتیان فی شرح نصاب‌الصبیان» از ۷ نسخه خطی از قرن ۸ تا ۱۱ استفاده کرده است.

 وی افزود: در این اثر ۵۶۴ صفحه‌ای که به یاری دکتر محمدابراهیم مالمیر و دکتر عطا محمد رادمنش صورت گرفته است از ۱۷۶ منبع فارسی و عربی استفاده شده است. ریاض‌الفتیان منبع خوبی برای مبانی فقه‌الغه، وجوه تسمیه، کلمات معرب، تحولات ساختاری و تناوب‌های ظریف برخی لغات و عبارات و کلمات نادر است. در آن برخی معانی لغات وجود دارد که در سایر فرهنگ‌ها نیست و منبع خوبی برای معانی فوت‌شده برخی لغات است.


شناسه : 2056463

آخرین اخبار