263

برگزاری جشن باشکوه شب چله، در سالن فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی

جشن باشکوه شب چله، در شامگاه بیست‌وپنجم آذرماه ۱۴۰۴، به همت انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی و با همراهی و حضور پررنگ معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی، در فضایی آکنده از رنگ، اصالت و شادی، در تالار فرهنگ و ادب دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد؛ جشنی که با استقبال چشمگیر بیش از ۸۰۰ نفر از دانشجویان، به یکی از پرمخاطب‌ترین رویدادهای فرهنگی دانشگاه بدل شد.

این آیین یلدایی، با حضور جمعی از استادان و فرهیختگان، از جمله دکتر وکیل احمدی (معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی)، دکتر داریوش غفاری (مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی)، دکتر محمد راستی‌ویس (مدیر برنامه‌ریزی، نظارت و پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه رازی)، دکتر امیرعباس عزیزی‌فر ( معاون اجرایی و پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی)، دکتر رضا موزونی ( شاعر، نویسنده و پژوهشگر)، جناب آقای شهرام کبیرکوهی ( معاون سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه)، دکتر الیاس نورایی ( دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی) و نیز دکتر شهرام پورحسن ( کارشناس گروه زبان و ادبیات عرب) برگزار شد؛ همچنین هنرمندانی چون استاد رضا حساس (شاعر)، مهدی شریفی شادفر (شاعر)، جناب آقای سیروس احمدی (خواننده)، سرکار خانم عهدیه آزادی (نقاش برتر شهرستان سنقر) و سرکار خانم فرانک حیاتی ( قصه‌گوی برتر استان کرمانشاه) به این شب جلوه‌ای ویژه بخشیدند.

هدف اصلی این برنامه، پررنگ‌کردن عناصر اصالت فرهنگی و رنگ‌وبوی بومی و محلی در کنار نشاط دانشجویی بود؛ هدفی که در تمامی بخش‌های جشن به‌روشنی نمود داشت.

پس از پخش قرآن و سرود ملی، برنامه با اجرای دلنشین مریم بابایی، مجری مطرح در سطح کشور، آغاز شد که با پوشیدن لباس محلی و خوانش اشعاری در وصف یلدا، فضای تالار را از همان ابتدا به گرمی شب چله آراست و با استقبال پرشور حاضران همراه شد.

در ادامه، دکتر رضا موزونی با اشاره به دانشجویی‌بودن فضای مراسم، تأکید کردند که چنین شب‌هایی باید با شادی، همدلی و نشاط سپری شود و دانشگاه، خانه امید و زندگی دانشجویان است.

بخش آغازین جشن با قصه‌گویی خانم فرانک حیاتی، قصه‌گوی برتر استان کرمانشاه، رنگی از سنت‌های کهن به خود گرفت؛ روایتی که یادآور فرهنگ دیرینه قصه‌گویی در شب‌های یلدا بود و پیوندی دلنشین میان گذشته و اکنون برقرار کرد.

پس از آن، گروه ارکستر آژوان با اجرای دو اجرای دف‌نوازی و تنبور‌نوازی، فضایی سرشار از شور، هیجان و معنویت خلق کرد و تحسین ممتد حضار را برانگیخت.

در ادامه، جناب آقای شهرام کبیرکوهی در سخنانی صمیمی، دانشجویان را بازوان توانمند دانشکده دانست و بر اهمیت برگزاری چنین آیین‌هایی برای تقویت پیوندهای فرهنگی و اجتماعی در فضای دانشگاه تأکید کرد.

بخش ادبی جشن با شعرخوانی دو شاعر، استاد رضا حساس و استاد مهدی شریفی شادفر، جان تازه‌ای گرفت؛ شعرهایی که با استقبال گرم دانشجویان همراه شد و سکوت و تحسین را توأمان بر تالار حاکم کرد.

در فضای سالن، کرسی یلدا با چیدمانی از دیوان حافظ، فال، ظروف قدیمی و عناصر سنتی برپا شده بود که به زیبایی، حس‌وحال خانه‌های ایرانی در شب چله را بازآفرینی می‌کرد و مورد توجه حاضران قرار گرفت.

در بخش پایانی، اجرای موسیقی توسط هنرمند، سیروس احمدی، با دو قطعه به زبان‌های کُردی و پارسی، شور جشن را به اوج رساند و تالار را غرق در هیجان و همراهی کرد.

در طول برنامه، خانم عهدیه آزادی، هنرمند نقاش که از شهرستان در این مراسم حضور یافته بود، به خلق اثری زنده پرداخت؛ حضوری که نشان از توجه انجمن به حمایت از هنرمندان شهرهای کوچک‌تر و گسترش عدالت فرهنگی داشت.

در پایان مراسم، با تقدیر از هنرمندان حاضر، جشن شب چله انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی در فضایی سرشار از رضایت و بازخوردهای بسیار مثبت به کار خود پایان داد؛ شبی که برای بسیاری از دانشجویان، خاطره‌ای ماندگار از یلدا، فرهنگ و همدلی رقم زد.


شناسه : 34222437

آخرین اخبار