دکتر محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا در آیین افتتاحیه نوزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور که روز جمعه دوم شهریور ماه ۱۳۹۷ در این دانشگاه برگزار شد، با تقدیر از زحمات استاندار کرمانشاه در رسیدگی به زلزله‌زدگان استان، اظهار داشت: بنده حدود ۴۴ سال از عمرم را در فضای دانشگاه و جنبش دانشجویی سپری نمودم و حقیقتاً دانشجو از دیرباز قشر معزز و تأثیرگذار در جامعه بوده است.

وی به اثرگذاری دانشجویان در پیشبرد جریان انقلاب اشاره کرد و گفت: نام دانشجو در تاریخ ایران همواره به عنوان قشر ایثارگر و مطالبه‌گر مطرح بوده و دانشجویان سعی نمایند همواره این مسیر را پاسداری کنند و روحیه مطالبه‌گری خود را حفظ نمایند.

دکتر اعلمی‌آل‌آقا در ادامه دانشجو و دانشگاه را چشم امید جامعه توصیف کرد و گفت: دانشجو باید اولین حنجره صدای مبارزه با فساد و برخورد با تبعیض باشد.

وی با تأکید بر ضرورت پویایی هرچه بیشتر دانشگاه و تحلیل شرایط بحرانی کشور توسط دانشجویان، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر نگاه دانش بنیانانه و درون‌زایی که اقتصاد مقاومتی از آن نشأت می‌گیرد، تأکید جدی دارند و نگاه دانش بنیان در بحث توسعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و دانشگاه باید موتور محرکه این تفکر باشد.

رئیس دانشگاه رازی در ادامه بیان کرد: باید از تشکل‌های دانشجویی با سلایق سیاسی مختلف حمایت کرد تا در صحنه تاثیرگذاری در هدایت و اصلاح جامعه، نقش خود را ایفاء کنند.

این مسئول، برگزاری جلسات نقد و مناظره را از اصلی ترین محورهای راهبردی دانشگاه رازی در راستای تقویت وحدت و همگرایی دانست و افزود: این مسیر وحدت ملی را تضمین می‌کند و اگر ظرفیت گفتگو را در دانشگاه ایجاد کنیم، بسیاری از نگاه‌های کینه توزانه حذف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه باید بستر تلاقی نظرات در فضای گفتمان و مناظره در دانشگاه فراهم شود، گفت: این بستر در اختیار تشکل‌های دانشجویی است و سعی ما بر حمایت از این مسیر بوده و باعث افتخار است مجموعه سلایق در دانشگاه رازی در حال فعالیت هستند.

در ادامه حجت الاسلام قلندری مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه رازی رعایت ادب و متانت، پیگیری و مطالبه‌گری، پرهیز از افراط و تفریط را سه شاخصه مهم عدالت از نگاه امیرمؤمنان علی (ع) دانست.

در ادامه نیز استاندار محترم کرمانشاه جناب آقای مهندس هوشنگ بازوند در آیین افتتاحیه نوزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور که امروز جمعه دوم شهریور ماه ۱۳۹۷به میزبانی این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: امیدواریم مطالبات دانشجویان در جهت پیشرفت و توسعه کشور به راهکار تبدیل شود.

وی با تأکید بر اینکه دانشجویان باید نقاط ضعف و قوت انقلاب را منعکس نمایند، افزود: علیرغم تنگناها تهدیدات، جمهوری اسلامی ایران نقاط قوت زیادی را در طول چهار دهه داشته است و دشمنان ناجوانمردانه حقایق و کارکردهای نظام را زیر سؤال می‌برند.

مهندس بازوند با گرامیداشت هفته دولت، شهیدان رجایی و باهنر را الگوی بسیار خوبی برای مدیریت کشور دانست و بیان کرد: تلاش و کوشش و خدمت به مردم، زائیده تفکر این دو شهید بزرگوار بود.

وی توجه به محرومیت زدایی در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب را جزو لاینفک نظام عنوان کرد و گفت: قشر دانشجو می تواند تهدیدات را به فرصت تبدیل کند و در این صورت است که جامعه از مطالبات دانشجویان راضی می‌شود.

وی کرمانشاه را از استان‌های ثروتمند و دارای ظرفیت‌های عظیم در حوزه نفت، صنعت، کشاورزی، آب و خدمات عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری از استان کرمانشاه با عنوان «سینه ستبر و چهره زیبای ایران اسلامی» یاد نمودند.

مهندس بازوند در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در بحث زلزله کرمانشاه گفت: در جریان زلزله ۲۱آبان ۱۳۹۶، تعداد ۱۹۳۰ روستا دچار تخریب شده و وسعت بسیار زیادی از تخریب را در بر داشت اما در بحث امداد و نجات از ظرفیت خوب سپاه، ارتش و... استفاده شد و هم اکنون بازسازی مناطق زلزله زده با سرعت بسیار خوبی در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه زلزله کرمانشاه ۸ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرد، ادامه داد: زلزله کرمانشاه، یک بحران ملی بود که به‌صورت استانی مدیریت شد. همچنین مدیریت این حادثه از کارهای خوب نظام است و این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.

استاندار کرمانشاه، پیام و حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزله زده کرمانشاه را سبب ایجاد انسجام و وحدت ملی در جریان زلزله دانست و گفت: رئیس جمهور محترم نیز ۳۶ ساعت پس از وقوع زلزله در مناطق آسیب دیده استان حضور یافت و بعد از ۳۶ ساعت مصوبات را ابلاغ کرد.

وی با اشاره به ابلاغ ۵۳۲۵ میلیارد تومان در بحث زلزله کرمانشاه گفت: از این میزان، ۲۲۰۹ میلیارد تومان تخصیص یافته و مابقی نیز تخصیص می‌یابد. همچنین ۲۳۱۷ میلیارد تومان نیز امهال وام داشتیم که سود آن ۸۸۱ میلیارد تومان بوده و در مجموع دولت تاکنون ۶۲۰۰ میلیارد تومان برای زلزله کرمانشاه لحاظ نموده است.

مهندس بازوند افزود: به طور متوسط ماهیانه ۱۳۰۰ خانه در مناطق زلزله زده احداث می‌شود، کار بازسازی ۷۰۷۰ نیز به اتمام رسیده است. تا پایان شهریور ماه کار احداث ۱۲ هزار واحد تخریبی روستایی به اتمام می‌رسد، بنای پایان بازسازی در شهرهای زلزله زده نیز تا پایان سال ۱۳۹۸ است.

وی با اشاره به نرخ ۲۲.۴ درصدی بیکاری استان کرمانشاه، بیان کرد: در استان کرمانشاه ۱۷۲ هزار نفر بیکار وجود دارد و ۷۵۰۰ نفر بیکار نیز ورودی به این عدد اضافه می‌شود، برای کاهش بیکاری استان، سند ۷ برنامه‌ای با دستور کار لازم را به فرمانداران شهرستان‌های کرمانشاه ابلاغ نمودیم.

مهندس بازوند ارزش کمک‌های غیرنقدی مردم به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه را ۲۵۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۶۲ میلیارد تومان نیز کمک غیرنقدی از سوی هلال احمر به مردم زلزله زده استان صورت گرفت و کمک‌های مردمی از طریق چهره‌های محبوب نیز ۲۲ میلیارد تومان بوده است.

استاندار کرمانشاه سپس در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان حضور یافت و به سؤالات دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف کشور پاسخ داد.

استاندار کرمانشاه در پاسخ این سوال که «فرزندت کجاست» گفت: من سه فرزند پسر دارم که همگی در ایران هستند، یک فرزندم در رشته معماری تحصیل نموده و در یک شرکت خصوصی کار می‌کند، یک پسر دیگرم نیز در رشته عمران تحصیل می‌کرده که انصراف داده و هم اکنون دانشجوی خلبانی است و یک فرزند دیگرم محصل است.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید به کمک توسعه کشور بیاید، گفت: دانشگاه رازی در بحث توسعه استان با تدوین سند آمایش به خوبی نقش آفرینی کرده است و این مهم بیانگر نزدیکی دانشگاه به توسعه استان است.

در پایان این مراسم، تندیس نوزدهمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشور به استاندار کرمانشاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی و رئیس دانشگاه رازی اهدا شد.