نشست تخصصی «بررسی ابعاد شخصیتی و علمی غلامرضا رشید یاسمی همراه با رونمایی از یادنامه سرور رشید - display-page

نشست تخصصی «بررسی ابعاد شخصیتی و علمی غلامرضا رشید یاسمی همراه با رونمایی از یادنامه سرور رشید» در دانشکده ادبیات برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، نشست تخصصی «بررسی ابعاد شخصیتی و علمی غلامرضا رشید یاسمی همراه با رونمایی از یادنامه سرور رشید» به همت انجمن ایرانی تاریخ و با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد.

این نشست با  سخنرانی دکتر میرجلال الدین کزازی، دکتر ابراهیم رحیمی زنگنه ، دکتر روح الله بهرامی و حضور دکتر سامان  ستاریان  به عنوان دبیر این نشست و همچنین سهیل یاری به نمایندگی از طرف انجمن ایرانی تاریخ روز چهارشنبه (سوم خردادماه) در  سالن جلسات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی با حضور جمعی از اساتید ،ادباء، شعرای شهر کرمانشاه و  دانشجویان دانشگاه رازی برگزار شد.

در ابتدای این نشست  دکتر میرجلال الدین کزازی بحث خود را با عنوان" ستودن کرمانشاه و کرمانشاهان و ارج نهادن به مقام شامخ علامه استاد رشید یاسمی " آغاز کرد و اظهار داشت: کرمانشاه را باید ابرشهر نامید؛ که نمونه ای خود از ایران بزرگ فرهنگی است نه ایران جغرافیایی. وی همچنین اذعان داشت که به یاری سه دانش باستانشناسی، زبان شناسی تاریخی واسطوره شناسی (تاریخ ) می توان به فرهنگ اصیل ایرانی از دیرینه ترین زمان تاکنون دست یافت.

دکتر میرجلال الدین کزازی، کرمانشاه را بهشت باستانشناسی و زبانشناسی نامید و از دیدگاه اسطوره ها، اندیشه ها ، باور و آئین ها، کرمانشاه را هندوستان ایران معرفی کرد.

وی همچنین بیان داشت: هیچ سرزمینی را نمی شناسند که در هر سه دانش گرانمایه باشد مگر کرمانشاهان. در ادامه ضمن تجلیل از مقام شامخ کرمانشاهیان و سرآمد بودن استاد فرزانه زنده یاد علامه رشیدیاسمی از ارزشهای والای اخلاقی علامه رشید یاسمی و توانمندی اش در عرصه های مختلف علمی و هوشیاری شان به عنوان نمونه ای از فرزانگان ایران تجلیل به عمل آورد و خاطر نشان کرد: علامه رشید یاسمی فرزانگی را فرآیندی دانست که در طی یک پروسه در اندوختن علم و دانش و پژوهش و آزمون های گوناگون به ثمر خواهد نشست.

در ادامه این نشست دکتر رحیمی زنگنه بیان داشت: مردم کرمانشاه حافظه تاریخی قوی ندارند و شناختشان از بزرگانشان بسیار اندک است و این را وظیفه خطیر دانشگاهیان دانست که به پاسداشت از شخصیت های برجسته همچون میراث گرانسنگ بازمانده از گذشتگانمان بکوشیم و این اقدامات را بسی مایه مباهات دانست.

وی همچنین از ارزشهای والای اخلاقی علامه رشید یاسمی و توانمندی علمی وی به عنوان نمونه ای از بزرگان کم نظیر در ایران تجلیل به عمل آورد .

در ادامه  دکتر روح الله بهرامی دبیر استانی انجمن ایرانی تاریخ ضمن تشکر از دکتر بیگلری رئیس دانشکده ادبیات در پیگیری دلسوزانه  اینگونه برنامه ها و نشست ها، یکی از وظایف و اهداف اساسی انجمن را برگزاری نشست های علمی در راستای شناخت هویت و فرهنگ کرمانشاه و شناخت جایگاه مفاخر ملی و محلی کرمانشاه عنوان کرد. وی همچنین بحث علمی خود را با عنوان رویکرد تاریخی رشید یاسمی در تحقیقات علمی و ادبی و طرح  گفتمان متدولوژیک در تحقیقات علمی استاد رشید یاسمی آغاز کرد.

دکتر بهرامی خاطر نشان کرد: در آن زمان اینگونه نگاه نظری به علم و به ویژه به علم تاریخ بی سابقه بوده است و در حقیقت باید وی را بنیانگذار روش شناسی علمی تاریخ یا فلسفه علم تاریخ  قلمداد کرد که به نگاهی آکادمیک و به شکلی متدولوژیکال به دانش تاریخ توجه کرده است.

دکتر بهرامی گفت: علامه رشید یاسمی دیدگاهی را طرح کرد که تا زمان حال نیز جای بسی تامل و بررسی دارد.

دکتر بهرامی با برشمردن آثار علامه رشید یاسمی وی را ذوالفنون نامید.

وی همچنین به  بخشی از مبانی و شاخصه های تفکر تاریخ نگاری و روش شناسی علامه رشید یاسمی اشاره کرد و با برشمردن زمینه های متنوع فعالیت های زنده یاد یاسمی یاد کرد.